Balkan

Od rata nije bilo teže

"Pozvali smo Savez nezavisnih socijaldemokrata da prestanu s blokadama koje drastično pogoršavaju odnose u zemlji. Kriza traje 15 godina i mislim da su štete nemerljive.

SARAJEVO, 26. novembar 2021.(FoNet) – U Bosni i Hercegovini stanje od rata nikada nije bilo teže, izjavio je večeras lider Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, posle sastanka stranačkog Predsedništva u Sarajevu.

“Pozvali smo Savez nezavisnih socijaldemokrata da prestanu s blokadama koje drastično pogoršavaju odnose u zemlji. Kriza traje 15 godina i mislim da su štete nemerljive. Desetine hiljada ljudi bi ostali da nije bilo Milorada Dodika”, rekao je Izetbegović, prenosi Klix.

Izvorni Dejton ne postoji, jer je u njemu predviđena njegova promena, posebno na jačanju države, kazao je Izetbegović i dodao da je SNSD učestvovla u tome.

“Tu se ne može ići nazad”, poručio je Izetbegović.

Istakao je da Stranka demokraske akcije pozdravlja angažman Sjedinjenih Država na izmenama Izbornog zakona, ali su zabrinuti zbog istupa međunardnih zvaničnika “koji su na liniji Hrvatske demokratske zajednice”.

“Pitanje Doma naroda moraće da se rešava paralelno sa zahtevima HDZ-a, odnosno sa izborom članova Predsedništva. Nadam se da će se pregovarati u širem krugu i pozivam druge stranke da se priključe, jer ovo ne sme da bude tema za ostvarivanje političkih poena”, kazao je Izetbegović.

Dodao je i da odluke vezane za državnu imovinu ne smeju biti vezane za zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika i da je najvažniji uslov iz kriterijuma “5+2” procena stanja u BiH, a ono nikad nije bilo gore.

“Nadam se da su pogrešne glasine koje dolaze do mene”, rekao je Izetbegović.

Slični članci

Back to top button