Balkan

Crna Gora: Marković nudi pomoć građanima iz budžetskih rezervi

Crnogorski premijer pozvao parlament da, zbog ugroženosti javnog zdravlja, razmotri izmjenu zakonskog ograničenja za isplatu pomoći u vrijeme izbornih kampanja

PODGORICA (AA) – Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da je Vlada te zemlje spremna da obezbijedi novac iz tekućih budžetskih rezervi za pomoć građanima uslijed epidemije koronavirusa.

Marković je pozvao Skupštinu Crne Gore da razmotri privremeno ukidanje zabrane isplate finansijske pomoći u izbornoj godini. Zakon o finansiranju poliitičkih subjekata i izbornih kampanja ograničava isplate socijalnih davanja i finansijske pomoći u vrijeme izborne kampanje. 

“Vlada je spremna da obezbijedi novac u okviru tekuće budžetske rezerve, i da pomogne građanima koji već traže finansijsku pomoć. Pozivam poslanike i Skupštinu da provjere cjelishodnost zabrane dodjele finansijske pomoći građanima tokom izborne godine, posebno imajući u vidu proglašenu epidemiju koronavirusa”, kazao je Marković.

On tvrdi da novonastala situacija u zemlji, kako je rekao, nameće potrebu izmjene dijela Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i ukidanje ograničenja za vrijeme ugroženosti javnog zdravlja.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button