Društvo

Da li će neko odgovarati za smrt dva pacijenta iz Sjenice?

Okolnosti smrti Šabana Hadžovića i Envera Papića iz Sjenice, trebale su javnosti da budu predstavljene još pre dve nedelje. Tako je najavila direktorka užičke bolnice, javlja Nova S.

Ona je rekla da će, u skladu sa nalazima kontrole, “snositi odgovornost svako ko je pogrešio”.

Njih dvojica su umrli 30. juna u Domu zdravlja u Sjenici, pošto ih prethodno lekari nisu zadržali u Opštoj bolnici u Užicu. Ali, da li je i ko odgovoran, još nije poznato.

Hadžović i Papić imali su simptome korona virusa i nisku saturaciju, ali su iz Užica odlukom lekara vraćeni u Sjenicu, iako u ovom gradu ne postoje uslovi za lečenje ovakvih pacijenata. Po svedočenjima rođaka, Hadžović i Papić su preminuli od gušenja jedan za drugim u kratkom vremenskom razmaku.

Zdravstveni centar Užice je nekoliko dana posle ovog tragičnog događaja saopštio da je formirana stručna komisija za unutrašnji nadzor koja će utvrditi sve okolnisti u vezi ovog događaja.

Kako je istakla direktorka bolnice Jelena Raković Radivojević, republički zdravstveni inspektor je obavio svoj nadzor u bolnici u Užicu i u Sjenici. Ona je tada izjavila da su sproveli vanrednu unutrašnju proveru stručnog rada, i da će na osnovu nalaza inspektora i interne komisije utvrditi ko je pogrešio.

Ali, tu se priča izgleda, bar za sada i završila. Jer, od tada su prošle dve nedelje, i niko više nije spomenuo ovaj slučaj.

Kako smo saznali, ceo slučaj je preuzelo ministarstvo zdravlja. Međutim, izveštaj kontrole koji je obavila zdravstvena inspekcija ovog ministarstva nije poznat.

Kako je direktorka bolnice u Užicu objasnila, povodom smrti Hadžovića i Papovića, nju je kontaktiralo nadležno tužilaštvo, ali prema nezvaničnim informacijama, razgovarali su i sa lekarima koji su bili u uključeni u lečenje preminulih.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button