Globus

Erdogan: Ne mogu nas zaustaviti kada vjerujemo u sebe

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako su oni koji su shvatili da nisu u stanju na drugi način zaustaviti Tursku, počeli napadati nadu, moral i vjeru njegove zemlje u ostvarivanje zadatih ciljeva, javlja AA.

Erdogan se na iftaru sastao s turskim privrednicima, nakon čega je govorio o aktuelnim dešavanjima, između ostalog o turskoj ekonomiji, ali i temi ponavljanja lokalnih izbora u Istanbulu.

“Oni koji su shvatili da nisu u stanju na drugi način zaustaviti Tursku, počeli su napadi našu nadu, naš moral, našu vjeru u ostvarivanje naših ciljeva. To je najveći cilj koji se krije iza operacija kretanja kursa koje predstavljaju okidač za kamatu i inflaciju”, kazao je Erdogan.

Turski predsjednik je naglasio kako se u narednom periodu očekuje značajno povećanje broja radnih mjesta u njegovoj zemlji, te kako se već dobijaju signali na tom planu.

“Nikakve sankcije, niti prijetnje s tim u vezi, nikakav dodatni porez, niti bilo kakav otvoren ili skriveni embargo, ne mogu nas zaustaviti kada vjerujemo u sebe”, istakao je Erdogan.

Slični članci

Back to top button