Globus

Njemačka: Nakon ispitivanja policija pustila na slobodu muškarca privedenog u istrazi o ubistvu političara

Beživotno tijelo Waltera Luebckea, koji je bio zadužen za regionalnu administraciju u regiji Kassel, prošle nedjelje pronašao je rođak ispred njegove kuće

BERLIN (AA) – Njemačka policija je nakon ispitivanja pustila na slobodu osobu koja se nalazila u pritvoru u okviru istrage o pucnjavi u kojoj je ubijen regionalni zvaničnik stranke kancelarke Angele Merkel.

Beživotno tijelo Waltera Luebckea, koji je bio zadužen za regionalnu administraciju u regiji Kassel, prošle nedjelje pronašao je rođak ispred njegove kuće. Autopsijom je potvrđeno da je usmrćen hicem iz pištolja u glavu, ispucanim iz blizine, nakon čega je otvorena istraga o ubistvu.  

U subotu je u vezi s ovim slučajem na ispitivanje priveden muškarac. Prema onome što je danas objavila novinska agencija DPA, policija je saopćila da je muškarac nakon ispitivanja pušten na slobodu. Više detalja nije saopćeno. 

Luebckeu je 2015. godine prijećeno nakon što je javno zagovarao pružanje pomoći tražiteljima azila, ali kako tvrdi policija, te prijetnje nemaju veze sa njegovom smrću. 

Slični članci

Back to top button