Globus

Putin se susreo sa UFC prvakom Khabibom Nurmagomedovim

Putin i Nurmagomedov su se susreli na aerodromu u Makhachkali, a srdačnom sastanku su prisustvovali i čelnik Republike Dagestan Vladimir Vasilyev i otac i trener ruskog borca Abdulmanap Nurmagomedov

MOSKVA (AA) – Predsjednik Rusije Vladimir Putin susreo se u Republici Dagestan s ruskim MMA-borcem iz Dagestana Khabibom Nurmagomedovim koji je nedavno na “UFC 242” savladao Dustina Poiriera i odbranio titulu prvaka.

Putin i Nurmagomedov su se susreli na aerodromu u Makhachkali, a srdačnom sastanku su prisustvovali i čelnik Republike Dagestan Vladimir Vasilyev i otac i trener ruskog borca Abdulmanap Nurmagomedov.

Ruski borac je u Abu Dhabiju 7. septembra slavio protiv Poiriera nokautom i tako odbranio UFC titulu u lakoj kategoriji.

Ključni dio borbe dogodio se u trećoj rundi tako što je Poirier mogao ugušiti Khabiba giljotinom, ali se prvak izvukao i gušenjem savladao svog protivnika.

Za Khabiba je ovo bila 28 pobjeda, bez poraza, pa je tako ostvario nevjerovatan niz u historiji ovog sporta. Poirier je upisao šesti poraz u 31. meču u karijeri.

Slični članci

Back to top button