Globus

Izraelski vojnici intervenisali tokom protesta Palestinaca na Zapadnoj obali

Palestinske medicinske ekipe navele su da su vojnici intervenisali suzavcem i gumenim mecima na protestima na sjeveru Bethlehema. Kamenjem su uzvratili palestinski mladići, učesnici protesta

JERUSALEM (AA) - Izraelski vojnici intervenisali su tokom protesta organizovanih na Zapadnoj obali zbog izraelskih napada u Gazi, javlja Anadolu Agency (AA).

Palestinske medicinske ekipe navele su da su vojnici intervenisali suzavcem i gumenim mecima na protestima na sjeveru Bethlehema. Kamenjem su uzvratili palestinski mladići, učesnici protesta.

Medicinski radnici na terenu naveli su da su mnogi imali simptome gušenja te da je nekima pružena i prva pomoć na mjestu događaja.

Izraelska vojska je u ranim jutarnjim satima izvela napad na kuću jednog od komandanata ogranka organizacije Islami Cihada u Jerusalemu, Bahe Ebu’l Ataja na istoku Gaze. Poginulo su on i supruga.

Nakon napada, došlo je do napetosti na tom području, a organizacija Islami Cihad uzvratila je raketnim napadima.

Izraelska vojska već dva dana izvodi napade na položaje Islami Cihada u Gazi. U napadima su poginule 34 osobe, uključujući osam maloljetnika i tri žene. Ranjeno je 110 osoba.

Slični članci

Back to top button