Sport

Juventus šampion devetu godinu zaredom!

Dodatno su Torinezi poboljšali sopstveni rekord i sada imaju gotovo dvostruko više trofeja od drugoplasiranog Milana, koji je 18. puta bio šampion Italije.

Fudbaleri Juventusa odbranili su titulu u italijanskoj Seriji A, dva kola pre kraja šampionata. “Stara dama” je na svom stadionu pobedila Sampdoriju sa 2:0 u 36. kolu i matematički obezbedila novi trofej u Kalču, pošto imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Intera.

“Bjankoneri” su na taj način nastavili surovu dominaciju na Apeninima i deveti put uzastopno završili sezonu kao najbolji, a 36. put u istoriji.

Iza Juventusa je turbulentna sezona u kojoj nisu bili tako dominantni kao u prethodnim, ali opet za klasu bolji od svih ostalih klubova. Najveći izazivači bili su Inter, Lacio i Atalanta, koji su poklekli u finišu i nisu uspeli da iskoriste slabiju formu Kristijana Ronalda i drugova.

Upravo je Ronaldo bio čovek odluke u duelu sa Sampdorijom, u kojem su gosti mogli dodatno da zakomplikuju stvari na tabeli.

Imali su nekoliko dobrih šansi, ali je Portugalac postigao pogodak u sedmom minutu nadoknade prvog poluvremena i slomio otpor gostiju. Kristijano je preciznim udarcem krunisao odličnu akciju iz prekida i dodavanje Miralema Pjanića, posle čega je bilo teško da se vrati ekipa iz Đenove.

To je, inače, bio 31. pogodak nekadašnjeg igrača Sportinga, Mančester junajteda i Reala, čime je nastavio trku za najboljim strelcem Serije A Čirom Imobileom, koji je trenutno na 34 pogotka.

U 67. minutu je Federiko Bernadeski pokupio odbitak nakon udarca Ronalda, smestio ga u mrežu i bilo je jasno da pratioci više neće moći da dočekaju kiks Juvea.

Ronaldo je do kraja promašio i jedanaesterac kada je pogodio prečku, propustivši priliku da smanji zaostatak za kolegom iz Lacija.

Međutim, u sezoni u kojoj nisu došli do pehara u nacionalnom Kupu, imaće težak zadatak i u Ligi šampiona, gde u četvrtfinalu moraju da nadoknade 0:1 iz prvog meča sa Olimpikom iz Liona.

Slični članci

Back to top button