Globus

Norveška: Bonuse od 4.000 eura isplatili znatno prije praznika

Svaki od ukupno 3.000 uposlenika kompanije, bez obzira na radnu poziciju, dobit će po 4.000 eura bonusa za praznike

OSLO (AA) – Brojne kompanije u Norveškoj su mnogo prije nadolazećih praznika svojim uposlenicima isplatili bonuse za novogodišnje praznike.

Jedna od tih kompanija je i Ikea koja je ove godine svojim zaposlenicima u Norveškoj znatno prije praznika isplatila praznične bonuse u vrijednosti od 40.000 kruna što je oko 4.000 eura.

Svaki od ukupno 3.000 uposlenika kompanije, bez obzira na radnu poziciju, dobit će po 4.000 eura bonusa za Božić i Novu godinu.

“Svaki radnik koji je u našom kompaniji proveo najmanje posljednjih šest mjeseci dobit će bonus“, naveli su iz ove kompanije koja će za praznične bonuse izdvojiti oko 12 miliona eura.

Navodi se da su ovo do sada najveći bonusi za novogodišnje praznike koje je isplatila ova kompanija u Norveškoj.

“Kada postižemo dobre rezultate, to je, prvenstveno, zahvaljujući našem osoblju. Zato im se želimo odužiti, a bonusi su dobar način da to uradimo“, saopštava Ikea.

Naveli su i kako je finansijska godina od septembra 2018. do augusta 2019. bila veoma dobra i efikasna za Ikeu sa snažnim i stabilnim rastom.

Kompanija je ostvarila značajan rast u odnosu na 2018. godinu, kada je njihova prodaja pala prvi put u 20 godina, a planovi za izgradnju četiri nova postrojenja su odgođeni.

Slični članci

Back to top button