Globus

Berlusconi: Evropa bi ponovo trebala biti globalna vojna sila

Berlusconi smatra da je potrebno ujediniti vojne snage svih država članica EU-a, naglasivši kako bi Europa ponovno trebala biti globalna vojna sila “koja može sjediti za stolom s Amerikancima, Kinezima i Rusima, za stolom gdje se donose odluke”

ZAGREB (AA) – Bivši talijanski premijer i jedan od najstarijih zastupnika u Europskom parlamentu (EP) Silvio Berlusconi poručio je kako Evropska unija treba jednu jedinstvenu vojsku, ocijenivši neizbježnim fenomen masovnih migracija iz Afrike.

Na kongresu Evropske narodne stranke u Zagrebu, tijekom svog govora, Silvio Berlusconi je istaknuo kako Europska unija treba pružiti podršku poljoprivrednicima i poduzećima te stvoriti zajedničku politiku prema migracijama i “vratiti se na planove osnivača”.

“Oni su htjeli, imate sjedinjene evropske države, ako se sjećate, Europu s jednom i jedinstvenom obrambenom politikom”, kazao je Berlusconi te dodao kako smatra da je to najveći izazov pred kojim se nalazi EU.

Poručio je kako je potrebno ujediniti vojne snage svih država članica EU-a, naglasivši kako bi Europa ponovno trebala biti globalna vojna sila “koja može sjediti za stolom s Amerikancima, Kinezima i Rusima, za stolom gdje se donose odluke”.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button