Globus

Pobijedio Ekrem Imamoglu

Yildirim čestitao Imamogluu i poželio mu sreću

ISTANBUL (AA) – Kandidat turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) za gradonačelnika Istanbula Binali Yildirim izjavio je da je njegov oponent Ekrem Imamoglu u vodstvu nakon današnjih ponovljenih izbora u gradu na Bosforu.

“Vrhovna izborna komisija je ukinula zabranu objavljivanja rezultata. Trenutno je u vodstvu moj oponent Ekrem Imamoglu. Čestitam mu i želim sreću”, poručio je Yildirim iz sjedišta AK Partije u Istanbulu.

Yildirim se zahvalio svima koji su učestvovali u njegovoj predizbornoj kampanji.

“Izbori su demokracija. Ovi izbori su još jednom pokazali da demokracija u Turskoj funkcionira u najboljem redu. Konačni rezultati će biti objavljeni poslije”, kazao je Yildirim.

Izrazivši nadu da će rezultati današnjih izbora biti korisni za Istanbul, Yildirim je izrazio nadu da će Imamoglu raditi dobre stvari za taj grad.

“Trudit ćemo se da mu budemo na usluzi i na pomoći u svemu što bude radio u korist građana Istanbula. Želim da to zna”, kazao je Yildirim.

U Istanbulu su danas održani ponovljeni izbori za gradonačelnika, a prema preliminarnim rezultatima nakon 98,55 posto obrađenih birališta u vodstvu je Imamoglu s osvojenih 53,97 posto glasova. Za Imamoglua je glasalo 4.655.327 birača.

Kandidat vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Binali Yildirim osvojio je 45,13 posto, odnosno 3.892.775 glasova.

Slični članci

Back to top button