Globus

Stjuardese iz Turske prikupile 13 tona pomoći za afganistanske izbjeglice

Nakon što su vidjeli fotografije reportera Anadolu Agency o uslovima u kojima žive afganistanske izbjeglice u kampovima u Islamabadu, udruženje stjuardesa iz Turske je odlučilo pokrenuti humanitarnu akciju

ISLAMABAD (AA) – Članovi Udruženja “Zlatno krilo” koje su osnovale stjuardese iz Turske organizovali su akciju prikupljanja pomoći za afganistanske izbjeglice koje se nalaze u Islamabadu, glavnom gradu Pakistana, prilikom čega je prikupljeno oko 13 tona hrane.

Nakon što su vidjeli fotografije reportera Anadolu Agency o uslovima u kojima žive afganistanske izbjeglice u kampovima u Islamabadu, udruženje stjuardesa iz Turske je odlučilo pokrenuti humanitarnu akciju kako bi na taj način bar malo pomogli tim ljudima.

Esra Kilic iz Udruženja “Zlatno krilo” kazala je da su uspjeli prikupiti 13 tona hrane za oko 600 porodica.

“Pomoć za te ljude smo prikupili među našim članovima udruženja tokom samo jedne sedmice. Kasnije smo hranu uspjeli podijeliti zahvaljujući grupi studenata i učenika iz Pakistana”, rekla je Kilic.

Istakla je da ovo udruženje organizuje humanitarne akcije i u drugim zemljama, uključujući Siriju, Tursku i Bangladeš, dodajući da često pokreću i akcije kako bi pomogli napaćenoj djeci.

U okviru rada ovog udruženja organizovali su i akciju prikupljanja pomoći za djecu bez roditelja u Bangladešu kojima su donirali pakete sa prehrambenim proizvodima i novcem.

“Naše udruženje je počelo sa nekih 100 članova, a evo danas smo postali istinski pokret dobročinstva”, kazala je Kilic.

Na kraju je još dodala da već planiraju nove akcije prikupljanja pomoći, a jedna od njih će biti za djecu bez roditelja u Siriji koja se nalaze u sirotištima.

Slični članci

Back to top button