Sport

Branko Jovičić, fudbaler Crvene zvezde: Ogromna je razlika u kvalitetu Lige šampiona i Liga Evrope

Ni jednom timu nije lako kad čuje huk sa Zvezdinih tribina, rekao je Branko Jovičić, fudbaler Crvene zvezde uoči večerašnje utakmice u Ligi šampiona sa Totenhemom

BEOGRAD (AA) – Crvenu zvezdu večeras od 21 čas u četvrtom kolu grupe ”B” UEFA Lige šampiona očekuje jedna od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji kluba. Pobeda protiv Totenhema dovodi šampione Srbije u situaciju da u poslednjem kolu u Atini sami odlučuju o svojoj daljoj sudbini u evropskim takmičenjima. Vezni fudbaler beogradskog kluba Branko Jovičić u izjavi za Anadolu Agency (AA) kaže da Englezima neće biti nimalo lako u grotlu stadiona ”Rajko Mitić” u Beogradu:

„Vidim da u celoj zemlji vlada velika euforija uoči gostovanja aktuelnog evropskog vicešampiona. Mnogo je sličnosti u odnosu na prošlu sezonu, tada smo pred duel sa Liverpulom takođe igrali protiv novosadskog Proletera i slavili identičnim rezultatom od 2:0. Neka se istorija ponovi i nadam se da će Totenhem proći isto kao Klopova ekipa pre godinu dana na našem stadionu. Jedva čekam da zagrmi Marakana, verujte mi da nijednom timu na svetu nije svejedno kada čuje huk Zvezdinih navijača sa tribina. Sećam se da sam i ja imao tremu pred prvi izlazak na teren. Takav vetar u leđa ume da bude presudan u ovako teškim mečevima. Zvezda je u Beogradu potpuno drugi tim u odnosu na onaj koji igra na gostujućem terenu“.

Debakl u Londonu u Ligi šampiona od Totenhema (0:5) nije ostavio psihičke posledice na ekipu koja je u nacionalnom prvenstvu nastavila sa pobedama i uvećala bodovnu razliku nad najbližim pratiocima.

„Teško mi je da pričam o toj prvoj utakmici protiv Totenhema jer nisam bio među akterima na terenu. Emotivno sam jako teško podneo poraz od 5:0. Ne verujem da bi moje prisustvo bitno uticalo na konačan epilog, ali sigurno je da nismo zaslužili da izgubimo tako ubedljivo. Ličili smo na ekipu u većem delu meča, stvorili nekoliko šansi, ali nismo umeli da ih iskoristimo. Englezi su svoje iskoristili i ponavljam, rezultat nikako ne odgovara relanom odnosu snaga i otporu koji smo pružili tih 90 minuta“, istakao je Jovičić.

Slični članci

Back to top button