Globus

Erdogan u Japanu: Uvijek uz potlačene

Mnogi naši zapadni susjedi odlučili su sakriti se iza visokih zidova, te tražiti mir iza bodljikavih žica. Nažalost, ni majke koje drže beživotna tijela svojih mališana, ni krikovi očeva, fotografije mučenja iz zatvora, ali isto tako ni suze nedužne djece, za neke nisu bile dovoljne da nešto preduzmu na tom planu, poručio je Erdogan tokom posjete Japanu

TOKIO (AA) – Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, koji boravi u posjeti Japanu, govoreći o pitanju izbjegličke krize u svijetu, poručio je kako su se mnogi zapadni susjedi Turske odlučili sakriti iza visokih zidova, te mir tražiti iza bodljikavih žica.

Erdogan je otputovao u posjetu Japanu, gdje će u gradu Osaki učestvovati na Samitu zemalja G-20. U okviru te posjete Erdoganu je na japanskom Univerzitetu Mukogawa uručen i počasni doktorat.

Turski predsjednik je u obraćanju govorio o aktuelnim dešavanjima, s posebnim akcentom na pitanje izbjegličke krize u svijetu.

“Mnogi naši zapadni susjedi odlučili su sakriti se iza visokih zidova, te tražiti mir iza bodljikavih žica. Nažalost, ni majke koje drže beživotna tijela svojih mališana, ni krikovi očeva, fotografije mučenja iz zatvora, ali isto tako ni suze nedužne djece, za neke nisu bile dovoljne da nešto poduzmu na tom planu”, poručio je Erdogan.

Poručio je kako će njegova zemlja uvijek biti uz potlačene. “Turska, u bilo kojim uvjetima, bez obzira na etničku i vjersku pripadnost ili boju kože, uvijek će biti na raspolaganju i pružati podršku žrtvama i potlačenima”, poručio je Erdogan.

Slični članci

Back to top button