Globus

Objavljena knjiga o ubistvu Jamala Khashoggija

Knjiga u kojoj su sadržani hronološki opisi događaja i analize medijskih tekstova o ubistvu Khashoggija objavljena je na engleskom, arapskom i turskom jeziku

ISTANBUL (AA) – MURAT PAKSOY – Anadolu Agency (AA) je objavila knjigu “Ubistvo Jamala Khashoggija” u kojem su sakupljeni svi otkriveni detalji o brutalnom ubistvu novinara koje se 2. oktobra prošle godine dogodilo u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Knjiga u kojoj su sadržani hronološki opisi događaja i analize medijskih tekstova o ubistvu Khashoggija objavljena je na engleskom, arapskom i turskom jeziku.

Javnost tako na jednom mjestu može pronaći sve informacije, fotografije, infografike i analize o brutalnom ubistvu koje je šokiralo svjetsku javnost.

Na početku knjige čitaoci mogu saznati i životnu priču ubijenog novinara Khashoggija, kao i njegove stavove i poglede na život i svijet.

U knjizi su sadržani i brojni Khashoggijevi stavovi o ratu u Jemenu i Siriji, kao i o situaciji u Saudijskoj Arabiji, Egiptu i odnosu SAD-a prema Muslimanskom bratstvu.

Uporedo s pregledom događaja prije i poslije ubistva, čitaoci u knjizi mogu naći i sve informacije o timu ubica i vođa cijelog zločina koji su u Tursku iz Saudijske Arabije došlo neposredno prije Khashoggijevog kobnog ulaska u zgradu Konzulata.

Knjiga nudi i dobar pregled svih poznatih detalja o brutalnom ubistvu novinara, kao i reakcije na taj zločin koje su stigle iz cijelog svijeta.

Uporedo s izjavama najviših svjetskih zvaničnika o ubistvu Khashoggija, čitaoci u knjizi “Ubistvo Jamala Khashoggija” mogu naći i grafički prikaz stabla saudijske kraljevske porodice.

Knjiga predstavlja svojevrsni dokumentarni pregled svih važnih detalja o ubistvu Khashoggija.

Slični članci

Back to top button