Politika

SDA Sandžaka neće učestvovati na Vučićevom sastanku sa partijama

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka neće učestvovati na sastanku političkih aktera u ponedeljak, 04. maja, na poziv Aleksandra Vučića, saopšteno je danas iz ove partije.

Novi Pazar (Radio Sto Plus)–U saopštenju se navodi da je Vučić na prethodnom sastanku sa partijama koje su najavile učešće na parlamentarnim izborima, 17. marta, “na neprihvatljiv način postupio prema predstavniku te stranke, pokazujući neprijateljstvo, čak i prijetnje Bošnjacima Sandžaka”.

“Imajući u to vidu predsjedništvo stranke donelo je odluku da SDA Sandžaka ne učestvuje na sastanku zakazanom za ponedeljak u Beogradu. Samo uzajamnim uvažavanjem možemo izgraditi poverenje i srećniju budućnost”, navodi se u saopštenju.

Iz ove bošnjačke stranke dodaju da su na sastanku 17. marta izneli svoje stavove i predložili konkretne mere u cilju održavanja slobodnih, fer i demokratskih izbora.

Na tom sastanku je usaglašeno da se izbori, rapisani 4. marta, prekidaju, da više ne teku nikakve izborne radnje i da više nema nikakvih izbornih blokova.

Tema sastanka u ponedeljak, kako pišu beogradski mediji, biće nastavak izbornih radnji i održavanje izbora

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button