Politika

BNV: Džudžo zakazao sednicu, SDA smatra da je logično oduzeti mu mandat

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo zakazao je juče sednicu ovog nacionalnog organa za ponedeljak, 24. jun, u 17 sati. Oglasila se i njegova matična stranka

Džudžo je rekao da će na dnevnom redu sednice biti usvajanje finansijskog plana za ovu godinu, izveštaj o budžetu za prošlu godinu, kao i usvajanje Odluke o sprovođenju Rezolucije BNV o pravima i slobodama bošnjačkog naroda u Srbiji od 1. marta 2012. godine.

“Dogovor o sprovođenju Bošnjačke rezolucije, može biti dobra platforma da se sačuva i ojača bošnjačko jedinstvo u cijelom Sandžaku“, rekao je Džudžo.

On je istakao da bi neodržavanjem sednice BNV u ovom terminu Vlada Srbije stekla pravo da uvede privremene mere i raspusti aktuelni saziv ovog nacionalnog organa.

S druge strane predsedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka traži od predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esada Džudža da bez odlaganja vrati mandat listi „Samoopredjeljenje“.

U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da je predsedništvo konstatovalo da su Džudžovi istupi i delovanje, od stupanja na ovu funkciju, u suprotnosti sa Statutom i odlukama organa stranke i da ih osuđuju.

Džudžo je član Glavnog odbora SDA Sandžaka, a na mesto predsednika BNV izabran je kao većnik liste „Samoopredjeljenje“.

Ova lista je ranije tražila od Džudža da podnese hitnu i neopozivu ostavku i vrati mandat većnika u najkraćem mogućem vremenskom roku, što je on odbio.

Izvor: Radio Sto Plus

Slični članci

Back to top button