Politika

SAD ŽELE KOMPROMISNO REŠENJE

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmerom, koji je istakao da SAD žele da se pronađe kompromisno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine i da ne nameravaju da vrše pritisak na strane u dijalogu.

Kako je saopšteno iz parlamenta, Dačić i Palmer su razgovarali i o sastancima koje je Palmer imao tokom boravka u Prištini, gde je istaknuto da SAD pružaju punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima. Dačić je istakao da su odnosi SAD i Srbije značajno unapređeni prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju.

“Kao predsednik Narodne skupštine nastojaću da jačam veze sa Senatom i Kongresom SAD”, rekao je Dačić i podvukao važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na visokom nivou. Na interesovanje Metju Palmera, razgovarano je i o prioritetima rada Narodne skupštine, a Dačić je istakao snažnu rešenost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge parlamenta i unapređenju njegovog rada.

Dačić je informisao Palmera o procesu ustavnih reformi koji je u toku i obavestio ga o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta

Slični članci

Back to top button