Politika

Tandir: investicije za bolji život građana

Kao pozitivne odlike budžeta Tandir navodi i izdvajanja za sandžačke lokalne samouprave.

NOVI PAZAR – Narodni poslanici Stranke pravde i pomirenja (SPP) glasali su za republički za 2021. prvenstveno zato što će investicije poboljšati život građana i građanki u Sandžaku, rekao je danas FoNetu narodni poslanik Samir Tandir.

On kao vrlo važnu investiciju navodi nastavak izgradnje autoputa prema Sandžaku, deonica Požega – Preljina. “Očekujemo u narednim godinama nastavak izgradnje sandžačkog kraka autoputa do granice sa Crnom Gorom. Budžet predviđa nastavak rekonstrukcije magistralnog puta Novi Pazar – Tutin koji će olakšati život svih koji žive na tom prostoru, a predviđeno je i finansiranje izgradnje gasovoda ka Novom Pazaru i Tutinu”, rekao je Tandir.

On smatra da je za dolazak velikih stranih investicija, osim izgradnje infrastrukture, neophodna i gasifikacija.

Kao pozitivne odlike budžeta Tandir navodi i izdvajanja za sandžačke lokalne samouprave.

“Prijepolje i Sjenica dobijaju preko 400 miliona dinara, 290 miliona stiže u Priboj, a preko 100 miliona u Novu Varoš. Za grad Novi Pazar, preko Kacelarije za javna ulaganja, predviđene su velike investicije, naročito kada je u pitanju Zdravstveni centar koji treba da preraste u klinički centar što je jedan od naših glavnih političkih zahteva prema Vladi”, poručio je Samir Tandir, potpredsednik SPP.

Slični članci

Back to top button