Politika

Vučić: Srbija neće priznati nezavisnost Kosova

BEOGRAD – FoNet – 13.9.2002. – Kao neko ko se zakleo nad Ustavom Srbije, sve dok budem mogao da utičem, Srbija neće ni posredno, ni neposredno priznati jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova, niti će odustati od legitimne borbe za državne i nacionalne interese i borbe za poštovanje međunarodnog prava, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Politika Srbije po pitanju Kosova i Metohije vođena je između željenog i mogućeg, s tim što narod ima maksimalističke želje, dok su nam mogućnosti oskudne, rekao je Vučić u obraćanju poslanicima Skupštine Srbije, peredstavljajući izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom od 15. juna 2021. do septembra ove godine.

To što moramo najviše da čuvamo su naši ljudi na Kosovu i Metohiji, naglasio je on i podsetio da je pozicija Srbije još teža zbog velikog konflikta na istoku Evrope.

Histerija unutar međunarodne zajednice reflektuje se na Srbiju i naše ključne državne interese, ukazao je Vučić.

On je poručio da će, ako se zaglavimo u prošlosti, borba za bolju budućnost Srbije ostati nedostižna i da zato moli građane Srbije da budu racionalni i realni, da znaju šta je to što je moguće.

Slični članci

Back to top button