Politika

Zukorlić: Sandžak, nukleus novog balkanskog jedinstva

NOVI PAZAR – Muamer Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) najavio je kraj revanšizma i obećao da će posle izbora okupiti najbolje kadrove koje neće pitati iz koje stranke dolaze.

“Sećate se, devedesetih kad su oni dolazili bilo je na desetine fabrika, gdje su? Ko ih je uništio? Sećate se posle toga desetine hiljada manjih porodičnih preduzeća, konfekcije, odeće i obuće, ali i to su sahranili. Čovek je dostojanstveno Božije biće i niko nema pravo da ga omalovažava, ucenjuje i ponižava”, poručio je Zukorlić.

On je istakao da će Sandžak biti regija koja spaja i izvor stabilnosti i mira, nukleus novog balkanskog jedinstva.

Bošnjaci će još samo nekoliko dana biti u različitim izbornim kolonama, a nakon pobede SPP dobiće vlast svih građana, bez obzira na partiju, poručio je Zukorlić.

Prema njegovim očekivanjima, u dijaspori čekaju mnogi biznismeni koji čekaju da donesu milione i investiraju, “ali im treba pravedna vlast i sistem, bez reketa i otimačine“.

Zukorlić je najavio i rekonstrukciju Stare čaršije rekavši da će biti lepša od sarajevske Baš čaršije.

“Biće ovo turistički centar jugoistočne Evrope, jer snagu tradicije nema nijedno drugo mesto, samo je treba osloboditi od nekompetentnih koji su do sada vodili ovaj grad “, rekao je Zukorlić.

Slični članci

Back to top button