Politika

Sedam godina Revizorska agencija nije kontrolisala budžet Sjenice

NOVI PAZAR – Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić rekao je danas da je opština Sjenica surovo i brutalno devastirana od strane prethodne vlasti.

On je rekao na press konferenciji da Revizorska agencija sedam godina nije kontrolisala trošenje budžetskih sredstava u Sjenici.

“Tek sada je Revizorska agencija došla na poziv aktuelne novoformirane vlasti da prokontroliše budžetsko trošenje sredstava. Drugim riječima, ona je namjerno omogućila toj vlasti da zapravo gaca u tom kriminalu i da se pritom osjeća sigurnom i bezbjednom”, rekao je Zukorlić dodajući da je prošla vlast u Sjenici na razne načine ispumpavala novac iz budžeta.

Kriminal u Sjenici je rastao i razvijao se zahvaljujući činjenici da su postojali određeni dijelovi sistema, određene strukture koje su očito bile umiješane u taj kriminal, jer ne može postojati neki drugi interes osim ličnog interesa kroz kirminal i korupciju, tvrdi Zukorlić.

Što se tiče eventualnog ulaska u buduću vladu Srbije, Zukorlić je rekao da SPP neće pristati na vlast zbog vlasti.

“Nećemo pristati na simbolničke pozicije gdje smo neke od rukovodioca SPP-a postavili na neka mjesta a narod i dalje propada. Toga više neće biti, tome je kraj. Mi smo četiri godine izdražali potpuno svjesni da samo početnici u politici na tom nivou. Te četiri godine smo iskoristili da steknemo iskustvo i akcenat je bio na javnoj promociji diskursa u Narodnoj Skupštini i medijima. Nikada niko nije promovisao naše bošnjačke, muslimanske vrijednosti kao što su tu uspjeli predstavnici SPP-a za protekle četiri godine”, rekao je Zukorlić.

Slični članci

Back to top button