Politika

Bačevac očekuje pozitivan ishod razgovora sa SNS

NOVI PAZAR – Generalni sekretar Sandžačke demokratske partije (SDP) Muamer Bačevac izjavio je danas da očekuje pozitivan ishod razgovora o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

On je u izjavi za radio Sto plus, komentarišući jučerašnji poziv lidera Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića da formiraju jedinstvenu predizbornu listu, rekao da u SDP o takvoj mogućnosti trenutno ne razmišljaju.

“Mi smo u dobrom tonu započeli razgovore sa naprednjacima o nastavku, do sada, konkretne i kvalitetne saradnje, oni idu u dobrom pravcu i nadamo se nastavku saranje, na zadovoljstvo svih građana Sandžaka jer smo u prethodnom periodu uradili dosta toga dobrog za ovaj region”, kazao je Bačevac, koji je i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

On je dodao da bi, u slučaju neuspeha dogovora sa naprednjacima, Sandžačka demokratska partija “razmislila o samostalnom nastupu na izborima ili tražila koalicionog partnera”.

“Mi smo otvorena, moderna stranka i razgovor je uvek mogućnost, pa i sa ostalim bošnjačkim strankama. U svakom slučaju, čini mi se da smo na dobrom putu da nastavimo saradnju sa Srpskom naprednom strankom”, poručio je Bačevac.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić pozvao je juče osnivača SDP-a Rasima Ljajića i lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina da zajedno nastupe na predstojećim republičkim i lokalnim izborima, formirajući jedinstvenu bošnjačku listu.

Slični članci

Back to top button