Politika

Manfred Weber: Tu smo da pošaljemo signal evropske budućnosti za ceo region

Tu smo da pokažemo spremnost i želju da Srbija u budućnosti bude deo EU. Ovakav signal nije samo za Srbiju kao najvažniju zemlju regiona, već i za sve zemlje u regionu, kazao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Vučićem

BEOGRAD (AA) – Lider Evropske narodne partije (EPP) Manfred Weber, koji danas boravi kao deo delegacije Evropskog parlamenta u Beogradu, izjavio je da je tu da pokaže spremnost da Srbija u budućnosti bude deo Evropske unije, ali da to nije signal samo za Srbiju, već i za sve zemlje regiona.

Nakon sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Weber je rekao i da je Srbija najvažnija zemlja regiona.

“Tu smo da pokažemo spremnost i želju da Srbija u budućnosti bude deo EU. Ovakav signal nije samo za Srbiju kao najvažniju zemlju regiona, već i za sve zemlje u regionu”, kazao je na zajedničkoj konferenciji za novinare.

On je kazao da je za njega, kao evropskog političara, bitno da, tokom poseta zemljama koje žele da budu dio EU, ukažu da veruju u njihovu evropsku budućnost, ako te zemlje rade na slobodi medija i vladavini prava.

Prema njegovim rečima, vidi se spremnost Srbije da na tome radi kako bi postala modernija država.

Weber je istakao i da je njegova partija podržala početak pregovora za Severnu Makedoniju i Albaniju, ocenivši da je to što se to nije dogodilo istorijska greška.

Govoreći o odlivu mozgova, Weber je kazao da na tome treba raditi, jer su budućnost Evrope mladi ljudi.

Takođe, najavio je i da će tokom posete Beogradu razgovarati i s predstavnicima opozicije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da su imali dobre razgovore o svim važnim temama.

Slični članci

Back to top button