Politika

U Parizu nastavak razgovora o Kosovu

Zaključak samita je da nastavljamo razgovore u užem formatu, uz posredstvo EU, Nemačke i Francuske, o tome kako da pokušamo da nastavimo dijalog, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić po završetku samitra u Berlinu.

Sledeća prilika za razgovor o nastavku dijaloga biće, rekao je Vučić, 1. ili 2. jula u Parizu. Odgovarajući na pitanje novinara po završetku samita, Vučić je istakao kako ne misli da je “bilo šta propalo”, navodeći da je bolje kada ima razgovora, nego kad ga nema.

“Moramo da se ponašamo odgovorno i da vodimo računa o budućnosti našeg naroda”, rekao je Vučić.

On je dodao da je angažman Angele Merkel i Emanuela Makrona veoma važan i da pokazuje njihovu opredeljenost da čuvaju mir na Zapadnom Balkanu jer time čuvaju i mir u Evropi.

Vučić je takođe rekao da su svi tražili ukidanje taksi i da to nije zahtev od juče. Naveo je i da su predstavnici Hrvatske i Slovenije bili korektni i da ne može ništa da im se zameri. “Pored minimalnog neslaganja, ne bismo imali šta da zamerimo ni predstavmicima Crne Gore i Đukanoviću. Bio je korektan, imajući u vidu da je Crna Gora priznala Kosovo”, rekao je Vučić.

Hašim Tači je rekao nakon samita da neće biti razmene teritorija, ali da će da radi na pripajanju Preševske doline Kosovu, prenosi RSE.

“Podela Kosova je mrtva ideja, kao što je mrtva ideja o zajednici sa izvršnim nadležnostima”, rekao je Tači.

Slični članci

Back to top button