Politika

Macron dočekan u Beogradu uz najviše državne počasti

- Macrona su, uz Vučića, dočekali članovi Vlade Srbije na čelu s premijerkom Anom Brnabić, a dvojica predsednika će imati bilateralni sastanak

BEOGRAD (AA) – Predsednik Francuske Emmanuel Macron danas je svečano dočekan ispred Palate Srbija u Beogradu, uz najviše državne počasti i intoniranje himni dve države.

Macrona su, uz Vučića, dočekali članovi Vlade Srbije na čelu s premijerkom Anom Brnabić, a dvojica predsednika će imati bilateralni sastanak.

Macron i Vučić će prisustvovati i ceremoniji razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, a onda će dati izjave za medije.

Tokom popodneva, predsednik Francuske će položiti vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918. godine, položiće cveće na grob Milunke Savić u Aleji velikana, a predviđeno je i da se Macron obrati građanima kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.

Drugog dana posete, predviđen je razgovor Macrona i Vučića sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

Poslednji put je Jacques Chirac kao predsednik Francuske posetio Srbiju 2001. godine.

Zbog posete predsednika Francuske, u Beogradu će saobraćaj u pojedinim delovima biti zaustavljan, a delovi trase kojom će se kretati ukrašeni su francuskim i srpskim zastavama.

Macron je trebalo da poseti Srbiju početkom decembra prošle godine, ali je tada poseta odložena zbog protesta “žutih prsluka”.

Slični članci

Back to top button