Politika

Jahja Fehratović sa saradnicima najavio formiranje nove stranke

BEOGRAD – Danas je u Narodnoj skupštini obznanjen poziv na okupljanje ljudi radi formiranja autentične političke stranke sa ciljem očuvanja temeljnih ideja u duhu tradicionalnih vrijednosti i evropske orijentacije.

“Okupljamo se za dobrobit svih, radi budućnosti, prosperiteta, u demokratskim okvirima, kako bi smo obezbjedili očuvanje suživota, mira i ekonomskog ambijenta za razvoj i prosperitet Sandzaka i Republike Srbije. Ova stranka će biti autentičnog i slobodarskog duha bez unutrašnje autokratije i utjecaja bilo kog faktora izvan naroda”, saopštio je narodni poslanik jahja Fehratović.

“Naša stranka se temelji na izvornim načelima kojima smo se vodili svih ovih godina u političkom radu i djelovanju. Otvoreni smo za sve dobronamjerne i progresivne ljude koji imaju cilj da se u svom političkom radu zalažu za vladavinu prava, kolektivnih i individualnih sloboda i svih tekovina civilizovanog svijeta”, kaže se u pozivu koji su, pored Fehratovića, uputili Ferhan Sejdović, biznismen, Šaćir Ćorović, profesor, Zehnija Bulić, književnik, Fadil Nikšić, biznismen i Ferid Bulić, zamjenik direktora Uprave za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednica.

Slični članci

Back to top button