Sport

Hiljade navijača Galatasaraya dočekalo Falcaoa

Pregovori su uspješno okončani i samo rutinski ljekarski pregled Falcaoa dijeli od momenta kada će i zvanično postati novi član prvaka Turske

ISTANBUL (AA) – Kolumbijski fudbalski as Radamel Falcao doputovao je u Istanbul i već sutra bi trebao postati novi igrač Galatasaraya.

Rukovodstvo aktuelnog prvaka Turske ranije danas je saopćilo da su zvanični pregovori u završnoj fazi i da se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora.

Kapiten Kolumbije i dosadašnji fudbaler Monacoa večeras je u pratnji supruge Lorelei Taron i kćerki stigao u Istanbul kako bi se sastao s čelnicima “Galate”, a na aerodromu “Ataturk” ga je dočekalo nekoliko hiljada navijača.

Navijači su se na aerodromu počeli okupljati već u podne, a prava navijačka euforija nastupila je kad se Falcao pojavio sa šalom Galatarasaya, a u naručju je držao kćerkicu koja je nosila crveno-žuti dres.

“Zahvalan sam Bogu što mi je dao da nosim ovako lijep dres. Beskrajno sam sretan zbog ovog transfera”, poručio je Falcao koji će već sutra biti povrgnut rutinskim ljekarskim pregledima, a nakon toga se očekuje i potpisivanje ugovora.

Iskusni 33-godišnji Falcao je u karijeri nastupao u više velikih klubova, uključujući River Platu, Porto, Atletico Madrid, Manshester United i Chelsea.

Slični članci

Back to top button