Sport

Mihajlović završio treći ciklus hemoterapije

Srbijanski trener je u julu ove godine objavio da mu je dijagnostikovana leukemija, poslije čega je dobio veliku podršku iz fudbalskog svijeta

BOLOGNA (AA) – Siniša Mihajlović, trener Bologne napustio je jutros bolnicu nakon što je obavio treći ciklus hemoterapije.

Srbijanski trener je u julu ove godine objavio da mu je dijagnostikovana leukemija, poslije čega je dobio veliku podršku iz fudbalskog svijeta.

Njegova supruga Arianna objavila je na Instagramu fotografiju para koji je jutros napustio bolnicu Sant’Orsola u Bologni.

“Ne postoji ljepša stvar. Povratak kući“, napisala je Arianna ispod fotografije na kojoj je u zagrljaju sa suprugom.

Bivši igrač Rome, Sampdorije, Lazija i Intera vodio je ove sezone sa klupe Bolognu u nekoliko navrata, kada su mu doktori dali dozvolu.

Mihajloviću je 50 godina, a upravo u Bologni je 2008. godine počeo trenersku karijeru. Zatim je vodio Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino i lisabonski Sporting u kojem je dobio otkaz, a da niti jednom nije predvodio tim sa klupe.

U Bolognu se vratio 28. januara ove godine, naslijedivši Filippa Inzhagija. Bio je i selektor fudbalske reprezentacije Srbije 2012. i 2013. godine.

Slični članci

Back to top button