Sport

Reprezentativci BiH: Finci nisu poluamateri

Golman bh. reprezentacije Ibrahim Šehić je istakao da Finska nije nimalo lagan protivnik kao što neki misle

SARAJEVO (AA) – Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine prije treninga u okviru priprema za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske i Italije poručili su da ne smijemo zaboraviti da selekcija Finske, sljedeći protivnik, ima dobre igrače te da posebno dobro igraju kod kuće.

Trener u stručnom štabu Roberta Prosinečkog Elvir Rahimić izjavio je da je važno iskoristiti slabosti reprezentacije Finske kako bi upisali pobjedu.

“Statistika koju imamo o Finskoj je da se radi o ekipi koja dobro igra kod kuće. Pred nama je sigurno težak protivnik. Nadam se da ćemo iskoristiti njihove slabe strane i postići gol, dva, a najvažnije je da pobijedimo”, kazao je Rahimić.

Istakao je da reprezentacija BiH ipak ima odlične igrače koji sigurno mogu zaustaviti i neutralizirati i najbolje pojedince u selekciji Finske.

Golman bh. reprezentacije Ibrahim Šehić također je istakao da Finska nije nimalo lagan protivnik kao što neki misle.

“Sve su to dobri igrači i neće biti lako, pogotovo kada oni igraju kod kuće. Ipak, mi moramo da nametnemo našu igru i uz naše kvalitete u napadu mislim da možemo do dobrog rezultata”, rekao je Šehić.

Naglasio je i da bi bilo previše naivno kazati da je ekipa Finske sastavljena od poluamatera, kao što neki tvrde.

“Smiješno je kazati za Finsku da su poluamateri. Ipak, oni 14 utakmica nisu primili gol kod kuće i to govori koliko su dobri, a osim toga imaju i dobar kolektiv”, kazao je Šehić.

Reprezentativac BiH Darko Todorović je izjavio da uvijek treba imati u vidu da nijedna ekipa nije lagana pa tako ni selekcija Finske.

“Najvažnije je ipak da mi budemo pravi i mislim da u tom slučaju pobjeda neće doći u pitanje”, kazao je Darko Todorović.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u četvrtak će čarter letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovati u Tampere, gdje će u subotu, 8. juna, od 18 sati igrati utakmicu trećeg kola grupe “J” kvalifikacija za EURO 2020 protiv Finske.

Tri dana nakon gostovanja u Tampereu, u četvrtom kolu kvalifikacija za EURO 2020 BiH, će igrati sa Italijom u Torinu.

Poslije dva odigrana kola u kvalifikacionoj grupi “J” Italija je prva na tabeli sa šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.

Slični članci

Back to top button