Sport

Tuka: U Lozani želim uživati u nadmetanju sa najboljima na svijetu

Neopisiv je osjećaj biti potpuno zdrav i takmičiti se rame uz rame sa najboljim 800-metrašima na svijetu, rekao je Tuka

LOZANA (AA) – Najbolji bh. atletičar Amel Tuka u petak će nastupiti u trci na 800 metara na mitingu Dijamantske lige u Lozani. Pred nastup u Švajcarskoj srednjoprugaš je istakao da je rasterećen i da želi uživati u nadmetanju sa najboljim atletičarima svijeta.

“Poslije pobjede na Dijamantskoj ligi u Stockholmu i Golden Spikeu u Ostravi, slijedi još jedan veliki izazov sutra u švajcarskoj Lozani. O konkurenciji ne treba ni govoriti, svi su u formi i željni dokazivanja i pobjeda. Prije svega sam jako sretan što sam se vratio na Dijamantsku ligu kao jedini bh. atletičar koji nastupa na najjačim mitinzima na svijetu“, rekao je Tuka i nastavio:

“Osjećam se jako dobro i što je najvažnije zdrav sam i, kao što sam govorio i prije, želim da uživam u svakoj trci. Nisam opterećen ni vremenom kojeg ću istrčati niti pozicijom na kojoj ću završiti trku, jednostavno želim da uživam i da naravno dam svoj maksimum u tom trenutku kao i uvijek. Neopisiv je osjećaj biti potpuno zdrav i takmičiti se rame uz rame sa najboljim 800-metrašima na svijetu.“

Miting Dijamantske lige u Lozani održaće se 5. jula, a atletičari i atletičarke će se takmičiti u po sedam disciplina.

Slični članci

Back to top button