Sport

Raiola potvrdio da Pogba želi napustiti Manchester United

Svi znaju želju Pogbe da nastavi negdje drugo. Nalazimo se u tom procesu, rekao za britanske medije Raiola

MANCHESTER (AA) – Mino Raiola, agent Paula Pogbe potvrdio je za britanske medije da francuski fudbaler želi napustiti Manchester United.

Raiola je kazao da se trenutno nalaze u procesu kaka bi 26-godišnji Pogba mogao napustiti klub sa Old Trafforda. Zanimljivo Francuz je, uz odobrenje menadžera Olea Gunnara Solskjaera, propustio prvu sedmicu priprema, a nedavno je izjavio da je došlo vrijeme da nađe novi izazov.

“Svi znaju želju Pogbe da nastavi negdje drugo. Nalazimo se u tom procesu. Svi znaju šta on osjeća. Svi u klubu, od menadžera do vlasnika, znaju Pogbinu želju“, rekao je Raiola i kazao da ne može potvrditi hoće li vezni igrač putovati sa ekipom u nedjelju na turneju u Australiji:

“Ne mogu vam ništa reći. Živimo od dana do dana.“

Pogba se u Manchester United iz Juventusa vratio u ljeto 2016. godine za tada rekordnih 105 miliona eura. Za “crvene đavole“ je, zajedno sa prvim boravkom na Old Traffordu od 2010. do 2012. godine, odigrao 142 takmičarske utakmice i postigao 31 gol. U dresu reprezentacije Francuske, s kojom je prošle godine postao svjetski šampion, nastupio je 69 puta uz deset pogodaka.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button