Sport

Dejan Savićević obišao grob Fadila Vokrrija

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević naglasio je da je Vokrri rano napustio ovaj svet, ali da je sigurno srećan uspesima koje postiže reprezentacija Kosova

PRIŠTINA (AA) – Nekoliko sati pre kvalifikacione utakmice između Kosova i Crne Gore, čelnici oba saveza odali su počast na grobu bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Kosova, legende Fadila Vokrrija, koji je preminuo juna 2018. godine.

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i generalni sekretar Momir Đurđevac, u društvu predsednika Fudbalskog saveza Kosova Agima Ademija, potpredsednika Bakira Burrija i generalnog sekretara Erola Salihua, položili su cveće na Vokrrijev grob i evocirali uspomene na kosovsku fubalsku legendu, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Kosova.

“Predsednik FSCG, Dejan Savićević bio je dobar prijatelj našeg bivšeg predsednika Fadila Vokrrija, tako da je on uoči zvanične utakmice došao sa željom da poseti i oda počast grobu legende”, rekao je Ademi.

Savićević je naglasio da je Vokrri rano napustio ovaj svet, ali da je sigurno srećan uspesima koje postiže reprezentacija Kosova.

“Na dan sahrane nisam imao priliku doći jer sam bio na kongresu FIFA-e, ali danas sam iskoristio priliku da dođem i poklonim se pred Fadilovim grobom. Bilo mi je teško kada sam čuo da je Fadil umro. Napustio je ovaj svet prerano i imao je mnogo toga da pruži fudbalu, ali takav je život”, kazao je Savićević i dodao da je s Vokrrijem bio dobar drug još od vojske.

Iz FSK-a je saopšteno i da su nakon odavanja počasti na Vokrijevom grobu, čelnici obe federacije prošetali gradom te da je Savićević rekao da se Priština mnogo promenila otkada je on bio fudbaler i kada je poslednji put posetio kosovski glavni grad kao igrač Budućnošću 80-ih godina.

Fudbalska reprezentacija Kosova večeras u Prištini dočekuje selekciju Crne Gore u utakmici 6. Kola, A grupe, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Slični članci

Back to top button