Sport

Klopp: Sposobni smo pobijediti i one najbolje

Jurgen Klopp, trener Liverpoola, izjavio je da nije siguran da li njegov tim može ponovo do naslova šampiona Lige prvaka, ali, kako je rekao, bit će spremni u svakoj utakmici

LONDON (AA) – Naredne sedmica se nastavlja Liga prvaka, a Jurgen Klopp, trener Liverpoola, smatra da njegova ekipa nije favorit za osvajanje ovog takmičenja, dodajući ipak kako su sposobni pobijediti i one najbolje.

Redsi u osmini finala igraju protiv Atletico Madrida, a u prvoj utakmici gostuju u Španiji.

“Juventus je bio moj favorit prije sezone, ali očito ne gledam toliko italijanski nogomet i nije mi jasno kako nije 10 bodova ispred drugoplasiranog u Serie A. Imaju najveću ekipu koju sam vidio u životu, kvalitetne igrače. Bayern također ima jaku ekipu, PSG je sjajan kad je ekipa zdrava, ne možeš zaboraviti ni Barcelonu. Tako da nemam pojma koliko daleko možemo, ali ne treba o tome ni misliti jer se trebamo koncentrisati na Atletico u utorak”, kazao je Klopp novinarima.

Istakao je da nije siguran da li njegov tim može ponovo do naslova šampiona Lige prvaka, ali, kako je rekao, bit će spremni u svakoj utakmici.

“Prošle godine smo pokazali da možemo pobijediti najbolje. Ne znači da ćemo to napraviti i ove sezone, samo znači da smo sposobni za to. Postoji toliko dobrih ekipa da jedino možeš biti spreman na borbu. Onda sreća također igra ulogu u važnim trenucima. Osim toga, kvaliteta neke ekipe nije presudan faktor, više ovisi o tome ko je u pravom raspoloženju, ko pokaže najviše želje i odlučnosti u pravim momentima. I naravno, sreća. Ako želite bilo što osvojiti, treba vam sreća”, kazao je Klopp.

Slični članci

Back to top button