Sport

Veliko slavlje na Koševu: Fudbaleri Sarajeva preuzeli šampionski pehar

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase – Koševo“ fudbaleri Sarajeva preuzeli su šampionski pehar, a sve to je popraćeno velikim slavljem na hiljade navijača "bordo“ tima

SARAJEVO (AA) – Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo“ fudbaleri Sarajeva preuzeli su šampionski pehar, a sve to je popraćeno velikim slavljem na hiljade navijača “bordo“ tima.

Nakon što je sudija na Koševu dao znak da je utakmica završena, većina navijača napustila je tribine i prešla na zelenu površinu stadiona “Koševo”. Tokom proslave imali su priliku uživati uz muzički program.

Potom je uslijedio i najsvečaniji dio ceremonije, a to je dodjela medalja za fudbalere i predstavnike stručnog štaba FK Sarajevo, te preuzimanje šapionskog pehara.

Proslava šeste titule državnog prvaka u klupskoj historiji, četvrte od nezavisnosti Bosne i Hercegovine, biće nastavljena u centru grada, a igrači, rukovodstvo i stručni štab Sarajeva svakog trenutka bi se tamo trebali uputiti u otvorenom autobusu.

Veliko slavlje sprema se ispred Vječne vatre u sarajevskoj ulici Mršala Tita, gdje će “bordo“ autobus sa šampionskim peharom dočekati ogroman broj simpatizera FK Sarajevo.

Obzirom da je FK Sarajevo u srijedu osvojio i Kup Bosne i Hercegovine, klub s “Koševa” je današnjim osvajanjem titule prvaka BiH, prvi put u historiji osvojio duplu krunu.

Slični članci

Back to top button