Sport

U Sarajevu održan drugi golmanski trening kamp Asmira Begovića

Više od 60 dječaka i djevojčica iz svih dijelova Evrope učestvovalo je u ovogodišnjem izdanju kampa, koji je održan na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru

SARAJEVO (AA) – Proteklog vikenda u Sarajevu je u organizaciji Asmira Begovića održan drugi golmanski trening kamp ABGK1.
Više od 60 dječaka i djevojčica iz svih dijelova Evrope učestvovalo je u ovogodišnjem izdanju kampa, koji je održan na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru.

U dva dana polaznici su imali priliku raditi po posebnom planu i programu, s vrhunskim trenerima iz Bosne i Hercegovine te samim Asmirom Begovićem, golmanom nekoliko engleskih premijerligaša i doskorašnjim ”čuvarem mreže” reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Moram priznati da sam oduševljen načinom na koji ovi mladi ljudi rade”, rekao je Begović.

Dodao je kako su neki od njih su bili s njima i prošle godine i kazao kako je napredak očigledan.

“Mnogi od njih rade u lošim uslovima, obzirom da jako veliki broj klubova u BiH ne posvećuje dovoljnu pažnju treningu mladih golmana, pa sam im želio i na ovaj način pomoći da osjete kako je raditi u profesionalnom ambijentu”, pojasnio je Begović.

Begović je nakon prošlogodišnjeg kampa pokrenuo i golmansku akademiju u Sarajevu, a već ove godine razmišlja se o proširenju.

“U Akademiji smo se fokusirali na vrhunski individualni rad, i kvalitet smo stavili ispred kvantiteta. Međutim, i ovog vikenda se potvrdilo da je potencijal u našoj zemlji ogroman i da je jako puno talentovanih golmana pa već sada razmišljamo o povećanju broja polaznika”, dodao je Begović.

Gosti Kampa bili su i igrači Kluba američkog fudbala Sarajevo Spartans, koji su se družili s polaznicima i prezentirali im svoj sport. Poseban gost bio je Ermin Omerović, mladi golman iz Jajca koji je uslijed nesretnog događaja ostao bez ruke, a čiji je golmanski uzor Asmir Begović.

Slični članci

Back to top button