Sport

Novak stvarno pokidao trbušni mišić u finalu – i to skoro tri centimetra!

Titula Novaka Đokovića na Australijan openu jedna je od najtežih i najznačajnijih u njegovoj karijeri, ne samo zbog toga što je nastavio poteru za Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom nego zato što je do nje došao sa teškom povredom koju je vukao tokom druge nedelje.

Svetski “broj 1” pobedeio je Medvedeva sa 7:5, 6:2, 6:2 u jednom od svojih najboljih finala u “Rod Lejver areni” i, da neko nije gledao turnir od početka, mislio bi da je bilo sve u redu sa Noletom. Međutim, poznato je da je protiv Tejlora Frica, prilikom jednog proklizavanja, osetio bol u bočnom abdominalnom mišiću i bio blizu da preda turnir, ali je nakon osvajanja trofeja potvrdio da je u pitanju ruptura.

“Znam da mnogi sumnjaju, ali stvarno sam pokidao mišić. Nikada nisam to osetio, ali je magnetna rezonanca pokazala kidanje”, rekao je Novak na konferenciji za mediji posle finala, a na zvaničnom slikanju dan kasnije, otkrio i koja je težina povrede.

“Vratio sam se sa nove magnetne rezonance koju sam odradio jutros i oštećenje je veće nego kada se dogodila povreda.”

Novak je posle Frica igrao sa Milošem Raonićem i mnogi su tada komentarisali da možda jeste povredio trbušni mišić, ali da ga nije pokidao, sudeći po njegovom kretanju i udarcima. Do kraja takmičenja je, uz pomoć svog fizioterapeuta Ulisesa Badioa i turnirskih doktora, uspeo da se dovoljno oporavi kako bi bio sposoban da igra.

Međutim, veliki napori na prvom grend slemu doveli su do pogoršanja povrede, a Đoković je otkrio i u kakvom je trenutnom stanju.

“Ruptura je trenutno 2,5 centimetra – 25 milimetara. Kada se povreda dogodila, bila je 1,7 centimetara”, otkrio je srpski teniser.

Za kraj, potvrdio je da ga čeka pauza, ali sada može mirno da se oporavlja. “Moraću da pauziram kako bih se oporavio”, zaključio je Đoković.

Slični članci

Back to top button