Sport

Musemić: Nismo se obrukali protiv Celtica

- Nisam nezadovoljan, rekao je Husref Musemić, trener fudbalera Sarajeva koji su sinoć eliminisani u prvom kolu kvalifikacija UEFA Lige prvaka

SARAJEVO (AA) – Nismo se obrukali u utakmicama protiv Celtica i nemam šta zamjeriti igračima, rekao je Husref Musemić, trener fudbalera Sarajeva, šampiona Bosne i Hercegovine koji su sinoć eliminisani u prvom kolu kvalifikacija UEFA Lige prvaka.

Sarajevo je poslije domaćeg poraza prošle sedmice od škotskog prvaka (1:3), sinoć na ”Celtic Parku” izgubilo, rezultatom 1:2.

“Nisam nezadovoljan. Ono što najviše volim je kada igrači imaju dobar voljni momenat, a to je bilo na Celtic Parku. Dobro otvorili utakmicu, u prvih 15 minuta imali smo dvije, tri situacije i da smo odigrali bolji završni pas mogli smo napraviti nešto više. Poslije toga smo kažnjeni na slične načine kao i u prvom meču na Koševu. Drugo poluvrijeme smo odigrali bolje. Imali smo dva, tri igrača koja su objektivno zakazala i u ovakvim utakmicama je to puno, ali šta je, tu je… Volio bih da je ostalo neriješeno, ali idemo dalje”, istakao je u Glazgovu Musemić.

Fudbaleri Sarajeva ”evropski put” nastavit će u trećem kolu kvalifikacija UEFA Evropa lige. Ime protivnike saznat će nakon žrijeba koji će se održati 22. jula u sjedištu u UEFA-e, u švicarskom Nyonu.

Slični članci

Back to top button