Društvo

Za rožajska naselja uskoro voda sa Paučinskih i Ćosovskih vrela

Mještani Mjesne zajednice Radetina, na teritoriji opštine Rožaje, početkom narednog mjeseca dobiće vodu sa izvorišta Paučinska vrela, dok će prvih dana septembra voda sa izvora Ćosovska vrela poteći i za stanovnike mjesnih zajednica Sređane i Klanac.

Kako je saopšteno iz Uprave javnih radova, završetkom radova na 12 kilometara dugom vodovodu, za koje je Uprava javnih radova potpisala ugovor sa bjelopoljskom kompanijom “Unipred”, oko 150 domaćinstava sa područja Radetine riješiće pitanje vodosnabdijevanja tokom čitave godine.

“Vodovodna mreža za stanovnike Sređana i Klanca duga je šest kilometara, a izvođač radova je podgorički “Indel Inženjering”. U protekle tri godine završena je izgradnja kaptaže i hlorinatorne stanice na Ćosovskim vrelima, izgradnja primarnog cjevovoda dužine osam kilometara, kao i distributivnog cjevovoda u Gornjoj i Donjoj Lovnici, Ćosovici i Ramovićima, u ukupnoj dužini od oko 12 kilometara”, dodaju iz Uprave.

Ugovorena vrijednost aktuelnih radova na vodovodnoj mreži u rožajskim naseljima je blizu 1,8 miliona eura, koje je Vlada Crne Gore obezbijedila iz kapitalnog budžeta.

Kompletan postupak javne nabavke i uvođenja izvođača u posao sprovela je Uprava javnih radova.

Izvor: CDM

Slični članci

Back to top button