Društvo

Junski upisni rok na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru 11.jula počinje  upis  u prvu godinu studija i trajaće do subote, 15. jula.

Pošto se završi upis kandidata koji su zahvaljujući rezultatima sa prijemnih ispita i bodovima  iz srednje škole u ovom roku prešli prag za budžet ili samofinansiranje, biće poznato koliko je mesta popunjeno, a koliko je ostalo za septembarski upisni rok.

Međutim, prema broju kandidata koji su stekli dovoljan broj bodova, postoji mogućnost da u ovom upisnom roku budu zauzeta  sva slobodna mesta na studijskim programima: arhitektura, građevinarstvo, softversko inženjerstvo, farmacija, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, sport i fizičko vaspitanje, rehabilitacija, poslovna informatika i zdravstvena nega.

Prilikom upisa kandidati podnose originalna dokumenta: svedočanstva sva četiri razreda srednje škole, diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu i dve fotografije. Konkursom je predviđeno da se u prvu godinu osnovnih studija upiše 730 studenata, od kojih će se o trošku države školovati  oko 70 odsto.

Slični članci

Back to top button