Društvo

Stejt Department o incidentu na utakmici između Novog Pazara i beogradskog Partizana!

Utakmica je prekidana u dva navrata - pred kraj prvog poluvremena i u 57. minutu, pošto su navijači Partizana nastavili sa skandiranjem. Tada se i dogodio drugi duži, prekid.

VAŠINGTON, 09. avgust 2021.(FoNet) – “Veličanje ratnih zločinaca i genocida je neprihvatljivo. Pozdravljamo reakciju nadležnih koja je omogućila da se igra bezbedno nastavi”, izjavio je za Glas Amerike neimenovani portparol Stejt departmenta povodom incidenta na superligaškoj fudbalskoj utakmici između Novog Pazara i beogradskog Partizana.

Meč, igran u nedelju, bio je prekinut na četrdeset minuta, pošto su gostujući navijači klicali haškom osuđeniku Ratku Mladiću i uzvikivali “Nož, žica, Srebrenica” – što aludira na masovno stradanje Bošnjaka tokom jula 1995.

Utakmica je prekidana u dva navrata – pred kraj prvog poluvremena i u 57. minutu, pošto su navijači Partizana nastavili sa skandiranjem. Tada se i dogodio drugi duži, prekid.

Meč je nastavljen kada je na intervenciju zvaničnih lica ispražnjena tribina sa navijačima Partizana, podseća Glas Amerike.

Aleksandar Pivić, direktor takmičenja Super lige Srbije, izjavio je da će Super liga – prvoligaško fudbalsko takmičenje, podneti prijave Fudbalskom savezu zbog incidenata na utakmici Novi Pazar – Partizan.

„Po nekim saznanjima, i jedni i drugi navijači skandirali su neke stvari. Čekamo izveštaje pa ćemo podneti prijave, verovatno i protiv jednog i drugog kluba“, rekao je Pivić.

Kako je objasnio za Radio Slobodna Evropa, pošto prijave budu prosleđene Fudbalski savez Srbije odlučuje o disciplinskim merama, koje sežu od zabrane igranja pred publikom do novčanih kazni.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button