Društvo

Novi Pazar:Raste broj osoba sa simptomima kovida-19

Iako u novopazarskoj Opštoj bolnici iz dana u dan opada broj hospitalizovanih osoba obolelih od kovida-19, poslednjih dana kovid ambulanti Doma zdravlja se javlja sve veći broj onih koji imaju simptome te bolesti.

Prema zvaničnim podacima te zdravstvene ustanove, 11. avgusta u kovid ambulanti pregledano je 26 osoba koje su se prvi put javile zbog simptoma sličnih onim koje izaziva korona virus, dok je u poslednja dva dana taj broj tri puta veći – 86 pregleda 18. avgusta, a 73 19. avgusta, prenosi Radio Sto Plus.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić kazao je radiju Sto plus da je tačno da prethodnih dana blago raste broj pregleda u kovid ambulanti i upućenih na Infektivno odeljenje zbog čega je epidemiološka situacija i dalje nestabilna.

“Dolazi do stabilizacije, ali ponovo ostvarujemo mnogo kontakata. Ljudi idu na letovanja u nestabilne zemlje, Albaniju i Crnu Goru, putuju autobusima, uskoro će i početak školske godine i postoji opasnost da dođe do pogoršanja situacije”, poručio je Spahić.

On je apelovao na građane da i dalje budu obazrivi, da aktivnosti svedu na minimum, nose zaštitne maske i redovno vrše dezinfekciju.

Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru dnevno testira oko 120 osoba, a prema rečima Spahića, prosečno svakog dana imaju po tri nova slučaja zaraze.

U Opštoj bolnici se trenutno na lečenju nalazi 10 osoba obolelih od kovida-19. U prethodna 24 sata hospitalizovane su tri osobe, a četiri otpuštene kući.

Slični članci

Back to top button