Društvo

Na granici između Srbije i Bugarske zaplijenjeno 1,48 tona marihuane

Na Graničnom prelazu Gradina u teretnom motornom vozilu kojim je upravlјao osumnjičeni, policija pronašla i zaplijenila marihuanu koja se nalazila u džakovima među stočnom hranom

BEOGRAD (AA) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Uprave granične policije, zaplijenili su tonu i 480 kilograma marihuane i tom prilikom uhapsili D. P. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Kako je saopštio MUP Republike Srbije policija je na Graničnom prelazu Gradina u teretnom motornom vozilu kojim je upravlјao osumnjičeni, pronašla i zaplijenila marihuanu koja se nalazila u džakovima među stočnom hranom.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Pirotu.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio da je ovo jedna od najvećih zapljena koje je MUP Srbije imao u posljednjih deset godina.

“Pripadnici granične policije su operativnim informacijama i prethodnim višemesečnim radom i opservacijama došli do podataka i informacija koje su rezultirale ovolikom zaplenom. To i jeste nastavak borbe protiv narkotrafikinga na koji insistiramo od dana kada sam postao ministar i drago mi je kada policija vraća poverenje građanima i da je vrlo ozbiljna kada se tiče sklanjanje droge s ulica i kada se tiče zaštite naše dece. Nikada nećemo da dozvolimo da bilo kome bude pružen gram droge, a da ne bude kažnjen”, rekao je Stefanović dodavši da hoće nastave sa ovim operacijama i još jače udare na krijumčare droga.

Slični članci

Back to top button