Sport

Prosinečki: Najveći motiv igračima u utakmicama je što igraju za reprezentaciju

Prosinečki je u obraćanju medijima u Zenici rekao kako će se svi potruditi da odigraju dobru utakmicu protiv Italije

ZENICA (AA) – Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening kampu Fudbalskog saveza BiH kako bi počeli pripreme za utakmice posljednja dva kola u kvalifikacijama za EURO 2020. Selektor Prosinečki obratio se danas medijima u Zenici rekavši kako je uvjeren da će bh. tim odigrati dobru utakmicu protiv Italije.

“Ne treba veći motiv od igranja za reprezentaciju. Dosta igrača nam je igralo utakmice, moramo ih odmoriti i nadam se da će svi biti zdravi i da do petka bude sve dobro. Vjerujem da će sve biti dobro. Gojak neće igrati, došao je danas, ali na njega nećemo moći računati. Sigurno da ćemo probati odigrati dobru utakmicu. Imamo dosta prostora poslije utakmice da neki igrači koji nisu igrali ili su manje igrali dobiju šansu. Vrlo nam je bitno da su nam igrači standardni i da igraju”, rekao je Prosinečki.

Haris Hajradinović, koji je prvi put pozvan u A selekciju, rekao je da je poziv ostvarenje sna.

“Poziv u A reprezentaciju sam sanjao kao i svaki nogometaš. To je za mene ostvarenje sna. Dočekujemo Italiju, utakmica će biti sigurno teška. Selektor će birati igrače, a na nama je da damo sve od sebe i budemo spremni. Ja nemam problema, u klubu igram svaku utakmicu. To što nismo uspjeli da se kvalifikujemo mislim da je šteta, jer smo dobra reprezentacija, ali imamo i baraž kroz Ligu nacija. Većinu igrača znam iz mlađih selekcija, upoznali smo se i vidi se da je dobra atmosfera”, rekao je Hajradinović.

Edin Džeko, Miralem Pjanić i Rade Krunić još uvijek nisu stigli u kamp bh. reprezentacije.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog večeras će imati prvi od četiri treninga koje će obaviti do meča devetog kola grupe “J” s Italijom.

Poslije osam odigranih kola u grupi “J”, prva je Italija s maksimalnih 24 boda. Druga je Finska s 15, Armenija i BiH imaju po 10, Grčka osam, te Lihtenštajn dva boda.

Utakmica BiH – Italija igra se u petak, 15. novembra, s početkom u 20.45 sati na stadionu ”Bilino polje” u Zenici. Tri dana kasnije, u desetom kolu grupe ”J” Lihtenštajn će u Vaduzu ugostiti BiH (20.45 sati).

Slični članci

Back to top button