Društvo

Ćeranić: Ne želim načelničko mesto

Infektolog Lejla Ćeranić rekla je danas da posao lekara obavlja časno i savesno i da nikada nije očekivala da bude nagrađena načelničkim ili bilo kojim drugim mestom u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Ona je radiju Sto plus rekla da je na jučerašnjem sastanku lekara okupljenih oko udruženja “Ujedinjeni protiv kovida” sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom akcenat trebao da bude na smeni vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića, a ne njeno načelničko mesto.

“Žao mi je što se baca akcenat na takve stvari, koje su po meni nebitne, jer sam do sada više puta javno rekla da mi to mesto nije interesantno ili razlog neke brige. Pokušavam sebi i ljudima oko sebe da objasnim zašto se potencira na tome, kao da neko pokušava da skrene pažnju sa mnogo važnijih stvari za koje se kolege specijalisti i subspecijalisti zalažemo, a mislim na peticiju 37 lekara kojom tražimo Mahmutovićevu smenu“, rekla je Ćeranićeva, koja je u jeku epidemije korona virusa u Novom Pazaru mesec dana bila jedini specijalista na Infektivnom odeljenju.

Ona je istakla da je načelnik infektivnog odeljenja još uvek na bolovanju, a da je potpuno nebitno ko će biti v.d. načelnik.

“Direktor Mahmutović je mojim razrešenjem pre nešto više od mesec dana poslao jasnu poruku da ja to mesto ne zaslužujem. Nisam nikada tražila obrazloženje te odluke, ne zato što mislim da nije u pravu, već zato što meni to nije bitno. Nakon toga, pod pritiskom javnosti, po povratku sa mog godi[njeg odmora me je zvao sa namerom da mi javno, pred kamerama, uruči novo rešenje o imenovanju v.d. načelnika, ali ja na taj sastanak nisam otišla“, rekla je Ćeranićeva.

Ona ističe da ne trpi nikakve pritiske na poslu kao potpisnik peticije kojom lekari traže Mahmutovićevu smenu.

“Lojalan sam radnik bolnice, svoj posao radim najbolje što mogu, a to što se ne slažem sa nekim stvarima koje se dešavaju u njoj je neka sasvim druga stvar. Međutim, ovu priču da mogu da biram da li želim ili ne želim da budem v.d. načelik doživljam kao vrstu pritiska, jer nikada lekar nije bio u situaciji da bira neku funkciju ili mesto, to je uvek određivao direktor. Moj direktor je mene smenio, a pod pritiskom javnosti je promenio mišljenje, što govori o njemu, a ne o meni“, rekla je doktorka.

Naglasila je da je njena želja da leči pacijente u normalnim uslovima, a da je potpisivanjem peticije pokazala strah da se Novom Pazaru ne ponovi situacija iz maja i juna ove godine.

Lončar je juče nakon sastanka novinarima rekao da Ćeranićeva ima poziciju načelnika odeljenja i da ako ona to mesto želi ne može da bude smenjena.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button