Društvo

Avdović vodi Opštinu Pljevlja do izbora novog gradonačelnika

Mirko Đačić je podnio ostavku 17. maja, ne navodeći razloge zbog kojih je to uradio

Potpredsjednik Opštine Mervan Avdović obavljaće poslove predsjednika Opštine do izbora novog gradonačelnika Pljevalja.

Avdović, koji nije prisustvovao današnjoj sjednici, dobio je podršku skupštinske većine koju predvodi DPS, a protiv su bili svi opozicioni odbornici.

Na početku sjednice predsjednik Skupštine opštine Dragiša Sokić obavijestio je odbornike da je dosadašnji predsjednik Opštine Mirko Đačić podnio ostavku 17. maja i da po Zakonu u roku od 30 dana moraju izabrati novog gradonačelnika.

“Ostavka se samo konstatuje o njoj se ne raspravlja”, odgovorio je Sokić opozicionim odbornicima, koji su tražili da se raspravlja o razlozima zbog kojih je Đačić podnio ostavku.

Đačić je podnio ostavku 17. maja, ne navodeći razloge zbog kojih je to uradio.

“Podnosim ostavku na mjesto predsjednika Opštine”, bilo je sve što je Đačić napisao u ostavci dostavljenoj Skupštini Opštine.

Prema nezvaničnim informacija Đačić je to uradio nezadovoljan odnosom Vlade prema Pljevljima, I učestalim blokadama Poreske uprave koja je na taj način pokušavala da naplati poreze I doprinose na zarade zaposlenih.

Novog predsjednika Opštine Skupština će izabarati najvjerovatnije na sjednici koja će se održati 13 ili 14 jula. U lokalnom DPS’u još nisu odlučiliko će bti novi gradonačenik Pljevalja.

Kao najozbiljniji kandidati za ovu funkciju pominju se predsjednik OODPS-a u Pljevjima Vlade Milinković, poslanik Danijel Živković i predsjendik Skupštine opštine Dragiša Sokić.

Izvor: Vijesti.me

Slični članci

Back to top button