Društvo

Moravski koridor za tri godine

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je naglasio da je reč o "zahtevnom projektu", ali da su "potpuno aktivirana sva gradilišta".

KRALJEVO, 21. jul 2022.(FoNet) – Moravski koridor je najveće gradilište u našoj zemlji i na njemu je trenutno zaposleno više od 3.600 hiljada radnika i to u trenutku kada je u Evropi rat i kada niko ne razmišlja o javnim investicijama, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i najavio da ćeta saobraćajnica biti završena za tri godine.

On je istakao da će za više od godinu dana Kraljevo biti povezano sa auto-putem Miloš Veliki, a da će do kraja godine Kruševac biti povezan sa Koridorom 10, navodi se u saopštenju Ministarstva  nakon današnjeg posete gradilištu na Moravskog koridora sa direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem.

“U periodu od tri godine u planu je da završimo Moravski koridor, ne odustajemo ni od jednog projekta i ne povlačimo se ni sa jednog gradilišta, jer nam je u prvom planu odgovornost da sve započeto i završimo”, rekao je Momirović.

On je ocenio da je ta deonica “od posebnog značaja za Kraljevo i Čačak, jer će biti povezani najkvalitetnijim autoputem u Jugoistočnoj Evropi”.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je naglasio da je reč o “zahtevnom projektu”, ali da su “potpuno aktivirana sva gradilišta”.

Moravski koridor od izuzetnog je značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11, naglašeno je u saopšenju.

Ta saobraćajnica povezaće sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika.

Moravski koridor će, kako je istaknuto, “biti prvi digitalni auto-put u Srbiji”.

Ukupna dužina je 112 kilometara i obuhvata tri deonice: Pojate – Kruševac (27,8 kilomatara), Kruševac – Adrani (53,8) i Adrani – Preljina

Slični članci

Back to top button