Društvo

Kisić Tepavčević: Vratite se u zemlju

Po učestalosti obolevanja Crna Gora se nalazi na trećem mestu u Evropi, a visoko su kotirane i Hrvatska i BiH.

Od petka u 18 časova će se uvesti nadzor za putnike koji ulaze u Srbiju, izjavila je danas članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević. Ona je navela da se ne radi o karantinu i samoizolaciji, već da je reč o nadzoru, koji bi sprečio rizik prenošenja korone.

U izjavi nakon današnje sednice Kriznog štaba, apelovala je da se građani do kraja ove nedelje vrate u svoju zemlju. Sve ostalo biće definisano u narednim danima. Kisić Tepavčević je upozorila da postoji veći rizik zaražavanja u okolnim zemljama, ističući Crnu Goru, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Ukazala je da građani moraju da se pridržavaju mera predostrožnosti.

“To napominjemo zato što je veliki broj naših građana u tim zemljama”, rekla je Kisić.

O načinu nadzora građani će biti obavešteni do petka u 18 časova. Kako je navela, podrazumevaće određenu dinamiku javljanja zdavstvenim službama sa ciljem kontrole potencijalnog unošenja koronavirusa u zemlju.

Upitana koliko će trajati mere nadzora, ona je rekla da će sve biti precizirano u narednim danima, ali da su evropske zemlje uvele takvu vrstu nadzora od 10 dana.

“Apelujemo na sve naše građane koji se nalaze u nekoj od susednih zemalja koje imaju visoku učestalost obolevanja da se vrate u svoju zemlju do petka. Apelujemo na sve građane da se do kraja ove nedelje vrate u svoju zemlju jer nakon toga ćemo imati drugačiji režim za sve putnike koji ulaze u Republiku Srbiju”, rekla je Kisić.

Slični članci

Back to top button