Hronika

Novi Pazar: Ozbiljne optužbe na račun službenika policije. PU sve demantuje

Novopazarska policija se ponovo suočava sa ozbiljnim optužbama na rad svojih službenika. U saopšenju PU demantuje sve navode koji su iznešeni u javnost.

Novi Pazar– Facebook post Novopazarke Edite Radetinac bio je jedna od glavnih tema u ovom gradu poslednjih dana. Naime, Edita je opisala događaj koji se desio u prostorijama Policijske uprave Novi Pazar, kada je, kako navodi, pretučena, a potom lišena slobode. U početku je ova njena objava privukla pažnju samo njenih sugrađana, a od juče su se u čitavu priču uključili i skoro svi politički akteri novopazarske čaršije.

Edita tvrdi da je dana 31.07.2019. godine u 12:30h bila sa dvoje maloletne djece, sinom R.H (17god) i R.E. (5god) u PU Novi Pazar kako bi podigla ličnu kartu za starijeg sina. Nakon što su je poslali u objekat i kancelariju gdje se podiže lična karta, Edita je zatražila papir i hemijsku kako bi ispunila određeni formalni dokument. U tom trenutku su je, po njenom iskazu, napale dvije službenice policije, prvo jedna pa druga, nanijevši joj povrede na rukama. Slike tih povreda je Edita prikazala na svom facebook postu. Edita tvrdi da su je kasnije službenici policije zadržali 7 sati u prostorijama Policijske uprave Novi Pazar sa namjerom da je liše slobode, te da je , za svo to vrijeme, doživjela tešku traumu. Edita je inače majka četvoro djece, od kojih je najmlađe beba od 10 mjeseci. Taraume su, kaže, preživjela i djeca koja su sve to gledala. U jednom trenutku je njen stariji sin pokušao da je zaštiti, ali je , po njenim riječima, i sam doživio slično od policijskog osoblja. Takođe tvrdi da su policijski službenici prijetili da će joj djecu predati hraniteljskoj porodici dok je ona u pritvoru, da su čak zvali ženu iz hraniteljske porodice da dođe po njenu djecu, da je žena došla ali da je, poslije intervencije advokata i tužioca, policija je odustala od određivanja pritvora.

Juče su se, tim povodom, oglasile vodeće političke stranke u Novom Pazaru, uglavnom dajući podršku Editi Radetinac. Stranka pravde i pomirenja je organizovala i konferenciju za štampu na kojoj je sama Edita Radetinac, vidno potrešena i uznemirena, govorila o tome šta joj se desilo. Postupke policije u ovom slučaju osudio je i podpredsjednik BNV Esad Rahić.

Tim povodom se oglasila i Policijka uprava Novi Pazar koja je demantovala sve navode koje je Edita Radetinac iznijela u javnost. Oni navode sledeće:

“Obaveštavamo Vas da su netačni navodi četrdesetdvogodišnje E. R. da su je policijski službenici pretukli u zgradi Policijske uprave Novi Pazar. Naprotiv, E. R. koja je 31. jula došla u PU Novi Pazar, kako bi njen sin preuzeo ličnu kartu, napala je tom prilikom dve policijske službenice.

Ona je prvo gađala olovkom, a zatim i vređala policijsku službenicu koja radi na upravnim poslovima, nakon čega joj je, kako bi je smirili, prišlo dvoje policijskih službenika. Ona je tada napala još jednu policijsku službenicu i nanela joj povrede u predelu ruku, koje je konstatovao i dežurni lekar u bolnici u Novom Pazaru.

O ovom događaju obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo, čiji je tužilac naložio da se osumnjičena E. R. privede i da se protiv nje podnese krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Napominjeno, da E. R. nije podnela pritužbu na rad policijskih službenika, iako joj je ta mogućnost predočena, niti je dostavila bilo kakvu zdravstvenu dokumentaciju koja potvrđuje njene tvrdnje da je zadobila bilo kakve povrede.”

Ostaje da se vidi da li će i ovaj slučaj pritužbe na rad službenika PU Novi Pazar, koji su sve češći u poslednje vrijeme, proći kao i mnogi do sada: policija ignoriše i šuti, političari eksploatišu do granice svog interesa, a epiloga nema.

Slični članci

Back to top button