Hronika

Za seksualno zlostavljenje učenice nastavniku samo 18 meseci zatvora

NOVI PAZAR – Pred sudom u Novom Pazaru izrečena je presuda Osmanu Ademoviću osumnjičenom da je dve godine seksualno zlostavljao učenicu koja sada ima 13 godina. On je dete više puta obljubio u sali za fizičko vaspitanje, kao i u svlačionicama te škole, tada kao nastavnik u Osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo” u Tutinu.

Porodica žrtve zgranuta presudom od 18 meseci zatvora, u šta će se uračunati i 13 meseci koje je Ademović proveo u pritvoru dok je suđenje trajalo.

I da živim ovde? Ma idem širom sveta da se žalim šta se mom detetu radilo ovde. Ovo je nemoguće. A nije moje dete jedno, tu ima dece još dosta što im se isto radi – ističe majka Anela Džudžević.

Ona je poručila roditeljima da stanu u zaštitu svoje dece.

– Mogu svi da prijave i spasu svoje dete. A ne da izgube svoju decu, kao što ih ima mnogih za koje se zna da su preživeli isto, pa ih evo sada u ludnici u Tutinu, a sve im se to dešavalo u školi. Neka svi stanu iza svoje dece kao što sam stala i ja. Nije mi lako, htela bih da se ništa od ovoga desilo nije, ali kad je već došlo do toga – ima pravde i isteraću ovu pravdu – završava majka Anela.

Deda devojčice Zeko Džudžević vidno uzemiren poručio je da više ne veruje u pravosuđe.

Vidimo kako nam je sudstvo, tako nam je i sve. Svaka čast tužilaštvu, ali nam je sudstvo nikako. Ako me posluži zdravlje do Strazbura ću da idem za ovaj slučaj. Zamislite dve godine dana zlostavlja devojčicu, profesor fizičkog vaspitanja, a svi su znali – i direktor i pedagog i razredni, svi su to znali. I da se danas donese presuda kao za jedno kuče. Ma i za to se viša donosi presuda nego za ovakvo krivično delo. Sramota! – kaže deda Zeko Džudžević.

Tetka Seada Šahman kaže da je neshvatljivo da neko dve godine seksualno zlostavlja dete od 11 godina, a da za to dobije samo godinu i po zatvora.

– Ja sam tetka oštećene devojčice, ovo je stvarno za neverovati. Jedno dete od tada 11 godina maltretirano dve godine dana, a oni ga osudili na godinu i po dana. Nema pravde, nema suda – poručuje Seada Šahman.

Porodica Džudžević na presudu suda u Novom Pazaru podneće žalbu.

Back to top button